« Takaisin

istuinsuojat/kiinnitys- ja hoito-ohjeita

Parhaan tuloksen saavutat ottamalla penkit irti ja asentamalla istuinsuojat työpöydällä.

Merkkikohtaisia istuinsuojia kiinnittäessä tarvitset, työkaluja penkin/penkin osien irrottamista varten. Taltta, torx- ja ristipäinen ruuvimeisseli, sekä sakset ovat tarpeen, samoin räikkäväännin ja sopivia ruuvauspäitä siihen.

Ota huomioon auton turvavarusteet, mikäli sellaisia on. Ota virta-avaimet pois virtalukosta, tai jos virtalukkoa ei ole, vie virta-avain ulos autosta. Irrota akun miinuskaapeli, irrota penkit. Kiinnittäessä tee samat toimet päinvastaisessa järjestyksessä. Muista ehdottomasti, ettei virta-avain ole -lukossa, tai autossa akkukaapelin irrotus- ja kiinitysvaiheissa.

Joissakin automalleissa niskatuet ovat kiinnitetty nojan sisäpuolelta. Siinä tapauksesa, irrota nojan takapaneli, mikä ovat kiinnitetty yleensä kahdella ruuvilla. Uusimmissa autoissa ne saattavat olla vain napsautettu paikalleen. Toimi varovasti irrottaessasi niitä. Mikäli ne eivät irtoa suoralla vedolla, raota alareunaa ja etsi kiinnikkeiden kohdat. Kokeile painella kiinnikettä  ruuvimeisselillä ja nosta panelia samalla. Kun paneli on irti, näet mitenkä niskatuki on kiinnitetty.

Emme tee valmiita niskatukien reikiä istuinsuojiin. Etenkin vanhat penkit ovat menettäneet muotonsa, joten aseta suoja paikalleen, kokeile reikä kohta, leikkaa sen keskikohtaan pieni ristileikkaus ja venytä kangas helan alle. Kun kiinnität istuinosia, kiristä kankaasta vetämällä (ei kuminauhasta). Saavutettuasi sopivan kireyden, kiinitä kuminauhat penkin rakenteisiin (ennen koukuilla) nyt kuminauhalla sitomalla. Huomio penkin säätöjen liikeradat!

Istuinsuojamateriaalit ovat helppohoitoisia synteettisiä materiaaleja. Puhtaina ne kestävät pitkään. Tahrat lähtevät käyttämällä astianpesuainetta ja pesusientä. Pesukoneessa  hienopesuohjelmalla, EI LINKOUSTA!